Ε.Ο.Τ. - ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Κατασκευή ιστοσελίδας
free counters
Βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια, μόλις 80 χλμ. από την Χαλκίδα, και 8 χλμ. βόρεια της Αγίας Αννας. Η περιοχή είναι προσβάσιμη και με φέρι μποτ από τα λιμάνια Αρκίτσα και Γλύφα στο Νομό Φθιώτιδας. (Λιμενικός Σταθμός Αρκίτσας, τηλέφωνο: 22330 91290 και Λιμενικός Σταθμός Γλύφας: 22380 51389).
Το όνομα του οικισμού, σύμφωνα με την παράδοση, δεν προέρχεται από το δέντρο της αχλαδιάς, όπως δείχνει το όνομα, αλλά από την έλλειψη λαδιού που αισθάνθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής που ήρθαν από τη Λέσβο το 1464, που αναφωνούσαν "αχ λάδι!".
Είναι ένας γραφικός οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 250 μέτρων μέσα σε καταπράσινους λόφους περιτριγυρισμένος από δάση πεύκης. Βόρεια του είναι το βουνό Ρούδια με υψόμετρο 347 μέτρα. Εξω από το Αχλάδι υπάρχει μία παραλία με το όνομα Φραγκάκη, η οποία συνδυάζει άψογα το βουνό με την θάλασσα και είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας.
Αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή έχουν φέρει σημαντικά ευρήματα όσον αφορά την πανίδα, όπου έχουν βρεθεί ιππάρια, τα οποία είναι μικρά άλογα αλλά και άλλα θηλαστικά, τα οποία χρονολογούνται ενός εκατομμυρίου χρόνων.

Αρχαιολογικοί χώροι - Μνημεία:
Θέση Πυργάκι
Στη θέση, που είναι κοντά στον οικισμό, υπάρχουν λείψανα, που υποδηλώνουν την ύπαρξη μικρού αρχαίου πύργου.

Θέση Κερασέντηνο ή Παλιόσπιτα
Υπάρχουν λείψανα που μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίου οικισμού.
Η Εύβοια είναι ένα νησί στα ανατολικά της κεντρικής Ελλάδας, δεύτερη σε μέγεθος μετά την Κρήτη. Οι λάτρεις της φύσης, θα βρείτε αυτό το μέρος έναν παράδεισο, αφού τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και τα επιβλητικά βουνά με την πλούσια βλάστηση έχουν συγχωνευθεί σ' αυτό το νησί, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο. Αυτό καθιστά την Εύβοια έναν από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα και προσέλκυσης τουριστών όλο το χρόνο.
Το Αχλάδι υπάγεται στο δήμο Νηλέως με έδρα την Αγία Αννα και είναι ένα πανέμορφο χωριό χτισμένο μέσα σε πευκόδασος. Έχει μόλις 450 περίπου κάτοικους οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.
Bookmark and Share
Copyright 2009 - Asimenia apartments. All Rights Reserved. All the information, company’s presentation and profile, is provided and stated by the company’s owner or manager who is fully responsible.
Συνδεδεμένοι Επισκέπτες:
Web Page Maker, create your own web pages.